Dalai Lama-citater at leve af, kvinders empowerment og fred

Dalai Lama-citater at leve af, kvinders empowerment og fred

"Hvis du vil have andre til at være glade, så øv medfølelse. Hvis du vil være glad, så øv medfølelse."

– Dalai Lama

Hvem er Dalai Lama

Dalai Lama er den 14. og nuværende Dalai Lama. Han er verdens mest fremtrædende religiøse figur og modtager af Nobels fredspris. Dalai Lama er en fortaler for ikke-vold, medfølelse og universelt ansvar.

Dalai Lamas liv og tibetansk kultur

Dalai Lama er Tibets åndelige og timelige leder. Han er også den 14. og nuværende Dalai Lama, såvel som den længst levede etablerede.

Dalai Lama blev født Lhamo Thondup den 6. juli 1935 til en bondefamilie i Taktser, Amdo-provinsen, i det nordøstlige Tibet. I en alder af to blev han anerkendt som reinkarnationen af den 13. Dalai Lama og bragt til Lhasa.

Han studerede ved det tibetanske buddhistiske kloster i Drepung Kloster fra 1937 til 1944, hvor han modtog begynderordination af abbed Shatra Rinpoche og aflagde sine første løfter fra abbed Khenpo Jigme Phuntsok. I 1950 blev han tronet på Potala-paladset i Lhasa, hvor han har opholdt sig siden da.

Dalai Lamas filosofi om fred og kvinders rettigheder

Dalai Lama er Tibets åndelige og timelige leder. Han blev født den 6. juli 1935 i Taktser, Amdo. Hans familie var landmænd, men hans far var også en respekteret lokal lama, og derfor voksede han op i et religiøst miljø.

I 1950, i en alder af 15, blev han anerkendt som reinkarnationen af den 13. Dalai Lama, og derfor blev han Tibets politiske leder. I 1959, efter Kina invaderede Tibet, førte han en udvandring til Indien, hvor han etablerede en eksilregering.

Dalai Lama har udtalt sig imod enhver form for vold og fremmer ikke-vold som et middel til at løse konflikter rundt om i verden. Han har sagt, at "princippet bag både ikke-voldelig modstand og Satyagraha er, at mennesker har visse grundlæggende rettigheder, som ikke er underlagt nogen jordisk magt."

Hvad er din mening om kvinders empowerment og fred?

Dalai Lama er en åndelig leder og modtager af Nobels fredspris. Han har rejst verden rundt og spredt sit budskab om fred, ikkevold, medfølelse og universelt ansvar.

Her kan du læse mere om tibetanske buddistiske leder.

Han mener, at kvinder bør bemyndiges til at påtage sig flere lederroller i samfundet. Efter hans mening bør der ikke være nogen forskelsbehandling af kvinder, fordi de er lige så dygtige som mænd. Dalai Lama mener også, at for at opnå fred og stabilitet skal hvert individ have lige rettigheder og muligheder.

Hvad er nogle citater fra Dalai Lama, der inspirerer dig?

"Det er vigtigt at have et formål med livet, for det giver mening til livet. Uden et formål bliver man en del af messen."

"Når du mister interessen for noget, du laver, så se på det igen og spørg dig selv, om der ikke er andre formål, du kan tænke på."

"Hvis vi ønsker, at andre skal være glade, skal vi selv være glade. Hvis vi vil have, at andre skal være vrede, skal vi selv være vrede. Hvis vi ønsker, at andre skal være gavmilde, skal vi også selv være gavmilde."

Anbefalede artikler

Registreringsnummer 3740 7739